Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Απεργία 12 Νοέμβρη

ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ 12 Νοεμβρίου 24ωρη απεργία, Την πλήρη αντίθεση της στο πόρισμα της Επιτροπής για το Ασφαλιστικό εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, το πόρισμα προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας Κοινωνικής Ασφάλισης, τη μετεξέλιξη του

συστήματος από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό, με συνέπεια την ακραία και βίαιη φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων. Καλεί δε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και στον Ιδιωτικό Τομέα, τους συνταξιούχους και το σύνολο του ελληνικού λαού με τους αγώνες τους να αποτρέψουν την πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης με πρώτο σταθμό την 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015. Στην προκήρυξη απεργίας την ίδια ημέρα προσανατολίζεται και η ΓΣΕΕ.

Το πόρισμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, και η αποκάλυψη του υπουργού Εργασίας ότι αυτό θα αποτελέσει βάση συζήτησης αποτελεί την απόλυτη παραδοχή από πλευράς κυβέρνησης ότι αποδέχεται ως αναπότρεπτους τους παράγοντες που διαβρώνουν τη βάση χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στο πόρισμα -όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ- «υιοθετείται η προώθηση του ατομικού κεφαλαιοποιητικού συστήματος, με πλήρη ανταποδοτικότητα μεταξύ εισφορών και παροχών, η θεσμοθέτηση της αρχής των συγκεκριμένων εισφορών (και αβέβαιων παροχών), η ενοποίηση κύριας, επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ, η αύξηση των χρόνων εργασίας και η χορήγηση εθνικής σύνταξης βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Σύμφωνα με το πόρισμα το τελικό ποσό της σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση το προσδόκιμο ζωής και το συνολικό αριθμό ετών ασφάλισης του εργαζόμενου. Προτείνεται, ακόμα, ο επανυπολογισμός των συντάξεων που δίνονται σήμερα, με βάση τα δεδομένα του νέου συστήματος με αδιευκρίνιστο ποσοστό αναπλήρωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου