Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Με τη διάταξη 2.1 της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ορίζονται υπερβολικές ποινές σε όσους λαμβάνουν εκπαιδευτικές άδειες. Τη σημερινή εποχή, όπου η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, οι εκπαιδευτικές άδειες ήταν μια διέξοδος. Η κυβέρνηση όμως τα τελευταία χρόνια
έχει δραματικά περικόψει τη χορήγησής τους.
Οι ποινές που προβλέπονται με την τροπολογία αυτή στοχεύουν ουσιαστικά οι εκπαιδευτικές άδειες να γίνουν απαγορευτικές. Από την πλευρά μας βέβαια, δεν προτείνουμε σε καμιά περίπτωση οι εκπαιδευτικοί να μην έχουν υποχρεώσεις απέναντι στην υπηρεσία τους, όταν λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια. Να σημειώσουμε δε πως, η άδεια αυτή χορηγείται ανά χρόνο, αφού ο εκπαιδευτικός καταθέσει αποδείξεις για την πρόοδο της εργασίας του.

Τι προτείνουμε:
-          Να μην έχει αναδρομική ισχύ η νέα ρύθμιση.
-          Να μην υπάρχει επίπτωση στο μισθό του εκπαιδευτικού αλλά μόνο στην επιπλέον αμοιβή που λαμβάνει κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής άδειας.

-          Οι υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού να εκπληρώνονται σε μια διετία από την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής άδειας, αντί του ενός χρόνου, ιδιαίτερα όταν αυτή αφορά την εκπόνηση διδακτορικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου